Vad som komme ska:

Imon ska jag, Viktor, Sammy, Klas och Jimmy till Mats ställe, Söcke. Ett tak, sen vet jag inget mera, okej förutom att graderna börjar vid 7A+ till 7C+.

Sen fick jag ett samtal från Anders och Fredrik från Eskilstuna, det ska roadtrippa ned hit för att kötta på Secret Spot och avsluta med Järnforsen.

Så SMHI!!! Fram med fint väder, bara det inte regnar!!!
Jag önskar att idag vore imon...

Mannen vi sällan ser!

Nu är han tillbaka!
image136
Ett av försöken att dissa Jimmys nytur Moneky Boy, han lyckas och nu heter den The real Monkey Boy. FA Sammy.

image137
Isabell sickar till kanten. Ett fint svaproblem med namn Högaffel.

oja, vi är på Secret Spot å klättrar...

En diffus dag!

   Efter många om och men så träffades jag och Jimmy för att åter erövra fina linjer på Secret Spot. Vi började som vanligt med att leta nya linjer och visst hittade vi en ny, en lååg travers som såg ganska lätt ut. Jaja... vi borstade och tyckte att detta skulle bli bra uppvärmning, men visst! Efter att ha chippat bort lösa flak insåg vi att... fan det finns ju inga grepp... Det gör det och det är hårt.
   Iallafall så visade jag ett projekt för Jimmy, en fet fin spricka och några crimpers, det var liksom allt. Detta gjorde Jimmy: satte vänster fot på ett litet steg, händerna i fetesprickan och Full Pull! sen jobbade han upp höger fot i sprickan och PANG!!! vänster fotsteg flög som en projektil och mannen faller med ryggen rakt ned i paddan från 1,5 meters höjd. Jag ska säga att jag backade ett steg när detta skedde, bra spottning? Hehe, hade jag stått längre fram så hade jag varit mosad. Ryggplask föds FA: Jimmy. 
image132
No Access!

image133
Ett tappert försök att sicka till kanten... måste vrida vänsterfot mera ät vänster.

image134
Nu är det näära!

Efter att ha satt No Access! så började det åska och regna så vi tog skydd... under paddorna.
image135

En sväng till EKK

I helgen var det dags att slita lite hud, denna gången tillsamans med Eskilstunafolket, Trippel-H. (Hasse, Hanna och Hanna).
Vi åkte ut till ett (1) block vid byn Ärla, ett block med tungt överhäng på framsidan. Då blir det ofta fina areter och den vänstra var alldeles superfin. (Folket i EKK brukar inte gradera problemen, och knappt döpa dem).
Vi började med ett fint uppvärmningsproblem, inkl sittstart. Sen gjorde vi en skum linje vid den högra areten, liiite jobbig mantling.
På baksidan fanns det en dyna, och några andra lättare linjer, Jag gjorde några försök på dynan och det som fattades var nog bara viljan att hålla kvar på kanten. Kvalitén är som diamanter, i massor!
Och inte nog med det så var ju den vänstra areten kvar, jag fick göra många försök på att jobba in betan, linjen är ihållande, krimpig och vass! Så vass att jag blev tvungen att tejpa alla fingrar och till slut hade en jamhandske. Ändå gick det inte vägen denna gången. Men projektbanken blir välfylld iallafall.
Summa: Hasse lyckades att pricka in mitt rätta element, lite överhäng, crimpar, hälkrokar och ork. Jaja jag trivs nog bäst på 2 meter hög sva...

No pix!


Fucking Mickey Mouse!

Idag var det 30 grader ute, och 30 grader inne. På forumet skriver Jimmy att värmen håller på att göra honom galen, och Viktor håller med. Och vad kan man göra?
Jo trotsa värmen, gräva djupt i projektskålen och dra en lott. Idag var det dags att lämna allt bakom sig, svettig och skitig drog jag och Karin ut till Secret Spot för att sicka! Jag har betan, fast inte finbetan och då gäller det att hitta finbetan, helst innan jag blir trött. Karin stod med kameran i högsta hugg, 114 kort tagna... Jag slet och slet kom längre upp och trillade ned.

Jag satte mig på paddan, jag kände en frisk vindpust svepa förbi mig, ett tecken? Jag tar i! Ojdå, nu är det bara att bestämma sig... höger eller vänster hand? Det blev vänster och den sitter! På toppen av mina PBs känns just detta broblem som den absolut finaste linje jag någonsinn klättrat, kanske för att jag ÄGER FA´n! :-)

Och förlåt Jimmy att jag snodde ditt problem, Hehe.

Fucking Mickey Mouse!

Fucking Mickey Mouse!

.

113543-130

.

113543-129

.

113543-128

Kristi Brud

Fick en känga av Kristi Brud, en redig spark i baken! Allt jag ville göra var att sätta den, till varje pris. Det som förvånade mig mest var att jag kom ganska högt, liiite för högt för att våga hålla hälen kvar och lita på den slopiga areten för att vara hemma. Kristi Brud är ett av Knutbys finaste linjer, jag gillar överhänget och den utsträckta starten. Och alla hälkrokar får att smidigt komma upp, börjar gilla krokarna nu.

De andra, ett gäng från E-tuna kom för att se och upptäcka det nya omtalade området. Hehe ni skulle sett då alla trängdes på supersvaet... Jag svär! Det låg minst sju paddor på rad under svaväggen.

Jimmy fick också en känga av Meles Meles, en riktig fin linje  i 6c registret. Han ville liksom inte toppa ur, lika bra att hoppa ned. Vet inte om det var höjden, men visst en dag sitter den också!

Viktor köttade hårt, väl utanför 50-skyltarna (hehe) är han liksom urstark. Han satte den fina areten på Kristibrudblocket, ungefär 6b/c. Se bilden nedan.

Sen vill jag bara säga att Sebbe blev förbannad på ett block. Och det finns på film, hoppas vi en vacker dag får se denna arge man.

Kristi Brud du ligger illa till!

Knutby

Knutby
Viktor sätter Korgotten eller Prize Cut.

Secret spot, Dhalsbor.

Det hela började en vacker dag, jag taxiade upp Jimmy från Ljungby och vi skulle FA'a en massa problem. Det duggregnade lite med kit i det, vi för-borstade upp ett gäng stenar för att dagen efter sända.
Dagen efter....
Vi körde på Värnamos finaste travers, jugg, sax, påse. Jugg efter den fetaste juggen i världen. Sen borstade vi fram ett gäng nya fina linjer. Allt från crimpers till dynos.
Dagen som ska komma...
Imon drar vi ut igen, då ska vi slipa bort mer mossa och förhoppningsvis blöda på fingertopparna.

Secret spot!

Secret spot!
Jugg, sax, påse (Foto: Jimmy K)

Secret spot!

Secret spot!
Spökskog

Secret spot!

Secret spot!
Sandbag

Secret spot!

Secret spot!

Secret spot!

Jugg, sax, påse
Jugg, sax, påse

RSS 2.0