Hultamannen

I söndags var jag, Sammy och Jimmy i Hult.

image170
The thin grey line 7B+ (7C)

image171
Shea (Orepeterad) 7B+ Sandbag!

Igentligen skulle jag stanna hemma...

Det börjar dra ihop sig, min kära Karin och jag ska klämma ut en liten rackare. Det är bestämt ett datum till den 16 aug, och jag har en känsla av att det blir tidigare... frågan är bara när?
Och hur???

Efter att fått klartecken om att Karin tänkte knipa igen även denna dag så kunde jag ladda batterierna och meddela Jimm och Samm att I'm on!

Väl framme i Järnforsen, mitt kult-klätterställe, började vi varma upp med 6B... Vi kallar det för uppvärmning nu för tiden, och jag klämmer fram en FA sittstart till "Johans aret" som vi graderar till 6B. Grabbarna grus ville kötta Rhytm 7C(+) och jag fick äran att filma och fota, jag ska spara den fiiina turen till ett annat tillfälle. Jimm lyckades göra en second go-dagsflash, Grattis!!! Hehe jag vill inte skriva vad han skrek på toppen...
   Samm försökte och försökte, jag tröttnade på att filma alla hans försök så jag ville filma mantlingen från toppen av blocket, så jag bad Jimm att göra uttoppningen en gång till. Väl på toppen och kameran på ser jag Samm the man mantla... Fan! jag missade hans försök, fast jag fick ju med hans fina mantling som lär komma med på en Ironfalls trailer i framtiden.

Vi gick nöjda till det sjuka överhänget, där pågarna ska pröva Take a look i the mirror. Jag riggar kameran och lattjar runt lite. Efter ett tag börjar det regna, så det är fortfarande 100% regnskurar 3/3 gånger som jag varit här.
En stund senare kommer Rasmussen med Jens och vi får beta på Silverfish 7A+ fast jag fattar inte alls hur man faller in iallafall. Han visar oss sitt projekt på baksidan och visst går det att klättra här... eh?
Jag tyckte att det var dags att klämma på Lost in life 7A och fick med de andra, efter att både Samm och Jamm missat sina första försök kunde jag glida fram och flasha den. Ojdå...

Jens sätter Take a look in the mirror på andra försöket, Starkt! Under tiden hade jag hunnit bak till Stefan för att fota hans projekt, Evil Empire 7C. Han sätter den efter fyra/fem försök, Starkt! Sen började det regna igen. Vi tänkte skita i det här nu, och på väg mot bilen tyckte jag att vi skulle gå in och titta till folket och det skulle vi inte ha gjort.

Varför?
1. Rhytm startar med båda händerna på den låga listen.
2. The songs remains insane 8A.
3. Mynta ville sno min videokamera.
4. Jens trillar ned från "nästan hemma" på The songs...
5. Mynta kritar.
6. Vi blev trötta.
7. Hungriga.
8. Raz sätter Rhytm och The songs...
9. Jag fick se var Fotboll 7A går, den kan jag göra.
10. Vi måste återkomma.

Några väl valda pix: Copyright Dan Hansen
image162

image163
Rhythm 7C

image164
Take a look in the mirror 7B

image165
Silverfish 7A+

image166
Lost in life 7A (Foto: Jimmy K)

image167
Evil Empire 7C FA S.Rasmussen.

image168
Rhythm 7C Jens Gad (Danmark)

image169
The songs remains insane 8A

Det var allt för denna gång.

Platsen som gud glömde och jävulen inte ville ha...

...eller är det platsen som ingen vill återkomma till och bara glöma?

JÄRNFORSEN numera ett kultklätterställe, innan hade jag ingen, men nu har jag en. Ironfalls, som vi i folkmunn säger är ett liiitet samhälle i mörka Småland, de har en butik, en pizzeria och... ja just det: järn och fors. Har man hamnat i denna lilla byhåla så har man tre saker att göra: Köpa bröd, äta pizza eller klättra. Det tar ungefär 35 sekunder att köra genom samhället, och det tar oss två dagar att leta block i skogen. Var ligger alla dessa underbara flyttblocken? Va?

Det brukar regna i Järnforsen, för tillfället har det regnat varje gång jag varit där. Regnet gör att man tappar gnistan, man liksom svär att aldrig sätta sin fot här igen. Sen slutar det regna... och då har man glömt alla besvärjelser och börjar leta efter torra block. Lite knasigt men så fungerar vi boulders.

Jag har sagt det förr, det är ingen nyhet, ska man få något gjort så är det bäst att göra det själv. Så är det med vår närmaste bouldermecka, Ironfalls. Ska man klättra där så ska man utveckla och kötta nya linjer hela tiden. Det ska rapporteras och först då kan andra ha glädje av det vi lever för. Problem, massor av problem. Det gäller dock att vi utvecklar åt varandra åxå, inte bara en massa dynghårda linjer utan fram med de lätta beginners-turerna. Där är vi inte idag, vem vill värma upp med en 6B när ens gräns ligger på 5C? Nä... hellre åker jag till Kjugekull. Gud kom ihåg att gradera L. Jävulen ville bara ha 8A!

Och en sak till, varför måla på blocken? Suck!

Här är några fina killar på fina linjer:
image154
Klas på Kanel Klipp 6C

image155
Viktor blundar och ger allt. Okänt problem. 6B?

image156
Klas på samma som ovan.

image157
Jimmy på Rythm 7C+

image158
Viktor på ett okänt problem, fin arete.

image159
image160
image161
Han gör det!

Hehe... vi hade kul iallafall!

Anders köttar i SP (Secret Spot) Värnamo

Här kommer det några bilder på EKK Anders:
image148
Jugg, sax, påse 6A (där mosade Fredrik sin tå, undrar om han vet hur man hälkrokar? hehe)

image149
Hög standard 6A

image150
No Access 6b+

image151
No Access igen

image152
Tvärsäker 6b (6b+)


Och till sist Fredriks insats:
image153

Anders bloggar

Jaja, numera bloggar Anders från Eskilstuna KK.
image147
anderskartar.blogg.se/

Några smakprov:

image139
Viktor gör Dozer i Söcke.

image140
Anders sätter Snygga areten Söcke

image141
Jag på lätt problem i Söcke

image142
Mats köttar!

image143
SWS Söcke

image144
Sammy på en 7C+

image145
Anders på fint 5 gradigt tak.



Och till slut:
image146

EKK Roadtrip blir D-J roadtrip! "Livets rondell"

Jaha nu har EKK killarna hakat av roadtripen, så nu är vi två! Jag och Jimmy åker till Järnforsen imon (ska bli en lucka i regnandet).

image138
Ett pass inför Järnforsen...

To be continued...

RSS 2.0