Okej vad hände?

Gamma-blox i Lund var lyckad!

Jag ställde upp på tävlingen mest för att få klättra riktigt fina problem i kvalen, nu känner jag mig biten av tävlingsformen och börjar redan bygga nya mål. Varför?

Jag och Jimmy åkte redan ned på Fredagskvällen för att vara utvilade till lördagen, vi och några till köttade loss med Monsters inc och Tom&Jerry, då somnade jag.
image188

Tävlingsdags, jag hamnade i grupp två och började smått förbereda mig... med Dan Bäckman.

Kvalet hade sex problem, det första visade sig vara den svåraste. Tvåan var en stor tufa som man skulle typ mantla sig upp på och nå en liten crimp, dit kom jag aldrig. Trean var lite för svår för mig, men jag fattar vad jag ska träna på till nästa gång. Fyran var nog den lättaste, en skum dyjna och en grym beta gjorde att jag satte ett av mina mål. Femman var det snyggaste problemet svår att förklara men jag kom en bit iallafall. Sexan var nog fin om man kunde sätta sittstarten hehe...


Damernas kval var i samma klass som herrarnas, det var nu jag började fota så jag såg inte så mycket av problemlösningen.

Finalen var kul, och innehöll några spektakulära sekvenser här och var. Stämningen på topp och bra musik gjorde att timmarna bara flög iväg. Bra jobbat!

Här kommer det några pix:
image189

image193

image194

image195

image196

image197

image198

image200

image201

image202

image203

image204

image205

image206

image207

image208image209

image210

image211

image212

image213

image214

image215

image216

image217

image218

image219

image220

image221


Gamma-blox taste test (smakprov)...

Jag återkommer med detaljerna senare, snart ska jag
bara sova och vänta på den fruktade träningsverken som kommer imorgon i korsryggen.

Jag satte båda mina mål, att toppa ett problem och fota finalen. Sen blev jag inte sist heller... Haha...
image185
The man!

image186
The boy!

image187
The Girl!


Fortsättning följer...


Gamma-blox Lund

Jag och The Limmyjimmydude ska åka till Lund å kötta, eller det tror vi iallafall.
Mitt mål: klara av ett kvalproblem och fota på finalen. Hehe, det ska bli kul.

World Chamionship 2007 i soffan

Hehe, i helgen kunde jag inte göra annat än att leta rätt på Livesändningen till World Chamionship 2007. Efter några ofattbara spanska sidor kunde jag äntligen luta mig tillbaka och titta på klättringen. 

Speed... det var häftigt att se klättrarna nästan mer eller mindre springa upp för väggen.  Men vad gick det hela ut på egentligen?

Lead... -hon tappade kritpåsen, ju!!! Tjejerna var roligast att se, de kämpade och jag gillar deras teknik och problemlösningar. Killarnas final led var tråkig, de klättrade till och med neråt i en travers, allt för att få pumpande leder. Norges talang Magnus Mitbö var cool nog att hoppa av redan innan den tråkiga traversen, tror inte att han missade något, förutom 1:a platsen. Heia!

Bouldring... den mest röriga semin jag sett, vad händer? Hade de 12 block att klättra på eller? Jag fick knappt se en person klättra ett helt problem innan filmgubbarna klippte in en annan klättrare, störande. Väggarna såg ut som den i mitt garage, var är de coola formationerna, vinklarna och nytänket? Kan tänka mig att rulliansen med så många klättrare ute samtidigt var bra för deltagarna.
Finlaproblemen var ganska likvärdiga, inget nytt, inget woaw det har jag aldrig sett förut. Den roligaste var den starten på tufan då man skulle ställa sig på alla fyra för att gå vidare, såg ganska löjligt roligt ut då någon satte sig på tufan och sedan ställde sig upp för att sträcka sig till 4 bautaslopers i taket långt ut. Jag tyckte att avsluten på problemerna var för lätta, såg så ut från soffan iallafal. Hehe... Och var tog alla dyjnos vägen då? Japanerna var roliga, och den franske med hatten.

Musiken... Spanien kan knappast ha bra musiksmak, för den musiken de spelade somnade jag till. En gång hörde jag Rammstein (Du hast från sekelskiftet) och Linkin Park, resten var Spansk folkmusik. HALLÅ!!!

Speakern... ska man sända live över nätet vore det väl bra med en internationell speaker? Ibland pratade han engelska men mest en massa kvack kvack.

Live... Hoppas att detta utvecklas och att man kan följa sporten från andra tävlingar globalt. En trevlig stund hejande på klättrarna, ibland skrek jag -komigennu! Ta i! Men härregud!

Nu är jag trött!

Jag jobbar på en egen hemsida just nu, har reggat mig på One.com och väntar på lösen och domän på måndag. Detta gör det möjligt för mig att ha en bättre galleria och blogg, i egen personlig stil.
Blogg.se är så begränsad och tråkig att jobba med, så nu är jag trött! Hehe...
image182
Haha! Vad snyggt!


Den är för lätt den måste nedgraderas!

Viktor regerade idag! Jag och Vickan ville köra ett pass i Enskällaboberg "Grottan" för att inte helt glömma bort varför man klättrar. Vi körde ett gäng sandbags och när vi väl kom till en 7a och Viktor satten dynan skitbra då ville han nedgradera den, jag var nära fast måste lyfta 10 cm till för att hålla kvar.

image177
The return of the missing climber 6C.

image178
Crimp till Stonehendge är lös! 6a+

image179
Stonehendge är lös! 6a+

image180
Jag fångade stonehenge! 7a dyjna

image181
Kebab en gudagåva 6b dyjna.                                                                    (foto: Viktor Magnusson)


Swedish Meatballs på menyn

Yes nu har jag den hemma, tack Sammy!

image175

Anderskartar.blogg.se

Måste bara promota Eskilstuna-Anders nya blogg, en väluppdaterad och kul blogg om gänget i E-tuna och klättringen som den borde vara. Mannen, den långe smala och altid glada har sedan ett tag köpt en kamera med bytbar objektiv, en EOS 30D. Med denna har han valt att dela med sig av sina bilder till oss som bara längtar att sätta klorna i graniten eller plasten.

Det klättras mest rep och bouldring i E-tuna dock kan det förekomma kilformade mockapärer åxå. Anders bättre hälft Hanna jobbar med sin "oj det här kan göra ont" fobi, senast på bloggen höll hon visst på att träna fall. Jag lovar att det ska mycke innan jag tar fall, helst downclimbar jag, fast visst ett fall med bulten i maghöjd kan jag ta men så fort jag kommer över bulten så tar jag hellre i och tittar uppåt. Eller så inser jag att det är låga höjder som gäller med paddan. Låg höjd... smaka på den...

Det snickras mycke i smedjestan, en ny klubbsida och inte minst en uppgradering av lokalen. Eldsjälar (hatar det ordet) har byggt nya boulderhörnor och en fet tak-tunnel. Kolla in bilderna... Jag fick prova på Tak-tunneln och jag lovar att det var skithäftigt, att klättra så många moves på en gång liksom, och sen när man kommer upp så åker man på rumpan ned till starten och sen kör man igen... Hehe. Ser att ni E-tunabor har rediga ryggmuskler... eller?

Nu räcker det, ska gå tur med Juni vi behöver lite frisk luft.
image174
Anders i Söcke (Arkiv)

PS: Grattis till Bergsport reportaget och Wilson regerar!!!

Ett sug...

image173
Sebbe rockar i Kjuge, Arkivbild.

Suck! känner att man bara vill ut å klättra nu, ta lite bilder och uppdatera bloggen för det var ett tag sedan nu. Så vad har hänt sedan senast då?
Förutom att Juni bara sover, äter och bajsar så har jag klättrat mest plast. Det funkar bra med garageväggen, ett intensivt pass lite då och då gör att jag kan hålla mig i fokus trotts avsaknaden av uteklättringen. Fast nu börjar huden bli tjock och jag måste slipa av några lager. Om det blir uppehåll efter fem i eftermiddag så ska jag försöka ge mig ut på lite äventyr.

Hörde att Jim, Sam och Klas ska blogga tilsammans, det ska bli kul att läsa. Saknar bara en länk... :-(

RSS 2.0