Bumling Open 2008

Nu drar vi igång på redigt, 37 killar och 9 tjejer visade framfötterna på tjockmattan och kämpade in i det sista. Mina insatser var väl lagom att skryta med, eller visst jag ställde upp iallafall. Mina mål var att inte komma sist, sätta iallafall ett kvalproblem och slå Daniel O. Jag hade fyra killar efter mig och jag toppade två problem men dock slog jag inte Daniel denna gången. Men vänta du!!!

Andra kändisar var förutom Jimmy, Axel och Hampus som tappert slogs om slutjuggarna. Jimmy och Axel kom till final och Hampus fick se sig besegrad, fast de "bara" skulle till Hönö för att klätra. Storm??? Jimmy har en förmåga att frige alla energiceller i kvalen och helt glöma att ladda om till finalen. Liksom, en macka eller två kan han väl stoppa ned i säcken innan han ger sig iväg!!! Känner att det fattas lite mognadspoäng här. På tal om mognadspoäng så har han ju ett nyskaffat körkort iallafall. Axel kunde liksom inte komma tilbaka efter fetemissen på HF1:an han försökte desperat hålla fast slutgreppet men trillade snabbt ned på mattan. Det gällde att hitta balansen och smyga sig fram med pekfingrarna. Liknande problem (DF1) hade tjejerna fast i mina ögon såg det totalt livsfarligt ut!!! Det gällde att sträcka sig runt hörnet och peta på en slopers, vad jag såg var det bara Malin som fixade det. Men iallafall, hade man gett allt och chansat då hade man slagit sig rejält mot väggen och hamnat mellan mattan och väggen. Se upp!

De andra problemen var helt underbara att se finalisterna klättra och spekulera på sekvenser, mest ackrobatisk var Kalle med mest antal fotenovanförhuvudet, det är kul att se på. Över lag såg killarnas problem svåra ut, det var få som toppade HF3, HF4 och HF5, om ens någon gjorde det.

Musiken var helt klart godkänt! Jag pratade med Herr DJ och han var frustrerad, hur skulle han hålla igång musiken i 10-12 timmar??? Han hade iallafall en fjärill flygande runt sig.

Alla HKK:are ska vara stolta, ni jobbade hårt och sånna som ni gör att det kan bli nya tävlingar och minst lika många deltagare nästa gång!
Tackar!

Herrfinalen

image289
HF1

image290
HF2

image291
HF3

image292
HF4

image293
HF5

image294
HF6

Damfinal

image282
Malin Finalproblem 1

image283
Malin Finalproblem 2

image284
Jenny Finalproblem 3

image285

image287

image288


Värnamo med mera...

På 8a.nu kan man läsa ett kort (ja väldigt kort) inlägg om bra klättring och bilder från Värnamo. Dags att presentera klättringen och främst bouldringen i Värnamo med mera.

Klättringen i Värnamo har utvecklats från att ha varit ett fåtal frisksportar killar och tjejer till såväl ut- och inbrytare, några ville baa klättra och andra hade flera aktiviteter att bolla med. Detta var i slutet på 90-talet och en hel del har hänt sedan dess. Idag står "vi" på egna ben, dricker alkohol och är almänt osunna, fast det vi lever för är klättringen, näst efter familjen förståss.

Det hela kan man säga började i Lerdala, en sten/klippa med 10-tal problem på jättefin granit, lite grov sandpapprig yta liksom. Då var det problem som Psycho Killa 5b (nedgraderad från 6a) och Svarta maran 5b som var bland de finaste linjerna. Idag har vi, håll i er, 24 problem! Hur? Efter några års slit kunde vi utveckla nya linjer som sällan någon ens har sneglat på, det är linjer som En handtrall åt höger 6a, Manligt kvinnoskrik 5c, Pang På Pungen I Portugal 6c+ och den tyngsta av dem alla Snowline 7c.
image254
Haha!!! En gamal bild på Svarta maran i Lerdala. Viktor, Sammy och Johan (Flashman). Här går även Snowline 7c



Ungefär samtidigt utvecklades Enkällaboberg, med i dagsläget 103 problem i tre sektorer. Vi började utvecklingen på sektor Första stenen med problem som Rawenclaw 5b och Gryffindor 4. Idag har vi problem som Innocent lost 5b och Slytherin 7b.
image255
HAHA igen!!! Viktor visar vägen med den feta ryggtavlan. Innocent lost 5b. 2004

Sektor Grottan har utvecklats under flera år och ansågs som den mest klassiska bouldersektorn i början på 2000-talet. I tidernas början var det problemen på Hjalmarblocket som gjorde att man började titta sig om efter flera coola probem, och visst fanns dem. I massor! Vad sägs om Edel-problemen, Kanonkul 6b (highball) som knappt någon har repeterat, Eyes wide shut 7b, Stonehendge-väggen med den gradomtalade dynan och The return of the missing climber 6c.
image256
Viktor på The return of the missing climber 6c

image257
Viktor på Stonehendge är lös! 6a+

image258
Matrin på The return of the missing climber 6c

image259
Mats gör Eyes wide shut 7b
image262
klas på Edelnice tror jag.

Efter att ha kämpat sig gul och blå på Grottsektorn kunde vi änn en gång plocka fram borstarna och anti-mosskulturen i oss, det var Klas som hade kollat inn ett fett område alldeles intill. Stället fick namnet Leifsland och räknas idag till den bästa sektorn i Enkällabo. Stället fick snabbt ett tjugotal problem och idag finns det dubbelt så många. Klassiker är såklart Porrpojken 6a, Supersvaet 4, Slope it up! 6c, Bouldering for Columbine 6b+, Work it out! 6a+, Pappersmassa 6b och Slynan 7b+. Som ni ser är det lite tyngre problem här, så ligger ni och gnetar på grader från 6 och upp så är detta the place!

image260
Hasse från Eskilstuna klätterklubb köttar på Porrpojken 6a.

image261
Jag på Work it out! 6a+



Vi har flitigt letat efter nya feta områden och en vacker dag 2002 körde jag i skogarna vid Hult och såg en bunta bloch vid vägkanten, en uppenbarelse! Det jag såg då går knappt att beskriva med ord men iallafall så erbjuder Hult än idag nyturspotential och visst vi borstar utan att tveka. Stenkvalitén är helt underbar, den är ond, kornig och helt galet skön! Had har vi här då att erbjuda? Jo ni åker inte därifrån utan att sätta Shea 7b+, Caffe Guatte 7b, Sammys aret 6c, Vingummi och tuggtobak 5b, Kristallkalas 6b, Hey Hey 6c (7a) och The thin grey line 7b+/7c. Här har vi lätta problem och dynghårda problem som bara Jimmy och Sammy kan göra. Den mest omtalade linjen är The thin grey line som Jimmy satte upp i maj -07 och det är utom tvekan den finaste linjen här i närheten.
image263
Sammy sickar The thin grey line 7c? Vem tar den tredje repetitionen?

image264
Växjö och Jönköping brukar frekvent komme ned/upp och klättra i Hult. Sammys aret 6c.

image265
Karin på Kristallkalas 6a+

image266
Sammy på Shea.



2005 hittade vi Rödjan ett litet ställe med 5 block och en klippvägg och jävlar den sominte borstar! Haha! Ni skulle sett bonden som såg oss och han hade aldrig trott att han skulle få se en sådan syn. (Källa: Viktor).
Iallafall, bonden var glad och vi åxå, för nu skulle vi sända! Rödjan har ingen förare så det bästa stället att hitta info är på vårat forum (vet inte riktigt om jag vågar länka den). Klassikerna är: Bergtagen 6c,  Kajsa Bergkvist 6b+ dyna, Rainbow 6b och en hel del andra fina problem.

image268
Uppvärmningsblocket

image269
Jag på Rainbow 6b.

image270
Jimmy premiärbouldrar hos oss, han kommer från Ljungby och är idag som en bror till oss. Vad tanig han såg ut då, ska ni veta och vad biffig han är idag!!!

image271
Eskilstuna AndersS.



Under perioden -06 hade Sammy tråkigt och letade upp ett område mellan Bor och Gällaryd som dubbas till Dhalsbor, ett fett område med de finaste problemen men dock lite för litet. Vad hittar vi här då? Jo ett av de finaste linjerna såklart! Vad sägs om Eld-, Is- och Solsjälen på en och samma linje? 6c, 7a och 7b+, Airbrush 6b med ny fulebeta, Fyra män 7a+. Här har vi ett par projekt som kommer att sättas i dagarna, en 8a kanske? Eller hur Jimmy?

image272
Sammy på Solsjälen

image273
Sammy på Fyra män.
image274
Jimmy på Eldsjälen



2007 utvecklade vi ett grymt bra träningsområde brevid Dhalsbor, ca 400meter och den dubbas efter många omoch men till SP, och varför då ja? I början tyckte vi att området skulle heta Secret Spot, men jag och Jimmy ville annat och dubbade området till SP. Jag och Viktor var ute en dag och kollade in området och med andan i halsen blev vi helt förskräckta!!! Va fan!!! 12-15 block uppenbarade sig i skogskanten och det var inte små block heller. Aj, aj aj! Nu åter till borstarna och ni vet... Jag och jimmy var först på plats med den riktiga utvecklingen, 33 problem på en helg. Jugg sax påse var det som gällde, altså vi saxade om att få börja och sno FA. Haha fan vi hade roligt.
Nåja till alla klassiker då: Jugg sax påse 6a en fet travers med en fet jugg. Hög standard 5c, VHG (Video, Hummer, Guldfisk) 5c, Tvärsäker 6b, Fucking Mickey Mouse 6c, Mariette 7b och No access 6a+.
image275
Jag på Jugg, sax påse.
image276
Jag på Fucking Mickey Mouse

image277
Jag filar på No Access
image279
Isabell på Hög standard

image280
AndersS på No Access.



Detta är ungefär hur det är att besöka oss här i urskogen med Värnamo som centrum och tre till fyra mils radie runt stan och områden som man lätt kan kötta en hel dag utan att köra slut på problem. Kontakta oss om ni vill ha en guidad tur och ett kul umgänge.

Och så var det dethär med forumet, jo, vi är ganska frispråkiga och sarkastiska ibland, men vi är mjuka i hjärtat och sinnet, det är bara kul att få skriva av sig ibland. Kan gissa att forumet är bland de mest besökta/skrivna på minst antal registrerade. Regga och haka på om du vågar... Haha!!!

Cya! in the wood on a little rock jämte en sjö!

The after storm rockparty

Idag, dan efter den grymma stormen (eh?) kunde vi slakta i Dhalsbor, vädret bjöd på både sol, moln och kyla. Vi kämpade tappert på Eldsjälen, iallafall jag och Klas som var fruktansvärt nära att sända. Det slutade med att Jimmy gjorde en extension-variant på Issjälen som dubbas till Solsjälen... Jaja... Sen gick vi till Fyra männ jag var lite väl osugen på att ens etablera på crimpen. Jimmy jobbade på en görbar sittstart med toner av 8A. Han är stark! Ulf gav mig fulebeta på Repsi som inte längre är en dyjna, Haha!!! Sen vill han nedgradera den. Jag slutade med ett styrkepass +5kg på ryggen i garaget och är ganska nöjd med Januari så länge.
image252
Klas var såååå nära på Eldsjäl

image253 
Sammy jobbade in Solsjäl.

Time to go high!

Nu gäller det! Jag ska bli stark och jag vet hur!

I helgen var vi i Kjuge som numera toppar listan på "måste åka tillbaka" place. Jag, Sammy, Klas och Jimmy skulle inviga 2008 med feta ticks, det gordes feta ticks av både Sammy och Jimmy, fast ser man till deras prestationer 2007 så låg även dem två tre grader under PB. Jag kände mest på graniten och kunde ganska snabbt inse fakta:
-Jag är klen! Fast starkare än Viktor.

Var är jag klen då? Campus och viljan att regera är ett och två av de mest frekventa klenhetssymtomen jag kunde känna i Kjuge. Kameran är den tredje, fan det är så sjukt kul att fota Jimmy och Sammy när de köttar på riktiga klassiker i Kjuge, även Klas börjar fastna på sensorn. Och det är med besked, han har blivit råstark sedan -06.

Vad gör jag åt detta? Jo jag lunkar med bestämda steg ut i garaget och kör konstiga övningar som tar på axlarna, mest framsidan, sen crimpar jag som aldrig förr. Jag behöver behärska rörelser där jag är nästan helt utsträckt och behöver styrka för att ta mig vidare... fattar ni???

Så se upp nu börjar ångan att ånga och det bär uppåt!
image248
Sammy sickar Korsfäst

image249
Klas ger Colloseum några försök... nästa gång!

image250
Sammy mantlar på Sickboy

Kan fan inte bestämma mig!

Okej ni får bestämma:
Har testat en blogg på min server (one.com) och tycker att den är lika begränsad som blogg.se så då funderar jag helt enkelt på vilken blogg jag ska spinna vidare på?

RSS 2.0